Lakásfelújítás

Lakásfelújítás akció

Spórolja meg felújítási költségeinek 3%-át.

Mindössze annyi a dolga, hogy jelentkezéskor bemondja a lakasfelujitas.es weboldal nevét, hogy tudjuk így talált ránk. Amennyiben ezt megteszi, máris jogosult a 3% kedvezményre.

 .

Telefon: 

 

E-mail-ben vagy levélben szeretne érdeklődni? További elérhetőségeink a KAPCSOLAT oldalon.

Lakásfelújítás információk

A lakásunk nemcsak egy hely, ahol élünk, de gyakran egy igen vonzó formája a pénzünk befektetésének is. A lakásfelújítás növelheti az ingatlanunk értékét, miközben szebb és komfortosabb környezetben élhetünk.

Sokan közülünk végigcsinálták már a lakásfelújítás nem éppen kellemes procedúráját, túlélték a vele járó hatalmas felfordulást, elvégezték a takarítást. Azonban az élmény, amit egy szépen átalakított, tiszta, új lakás nyújtani tud, minden kellemetlen nyűgöt, gondot, felfordulást feledtet velünk. Amikor végre leülünk és gyönyörködünk az új falakban, bútorokban vagy csempékben, az megéri a kellemetlenségeket.

Annak ellenére, hogy a lakásfelújítás szó általában egy már régebb óta meglévő ingatlan helyrehozatalát jelenti, egyúttal gyakran kültéri munkálatokat is elvégzünk ilyenkor. Sort kerítünk például garázsok, pázsitok, kertek, kültéri szerkezetek stb. rendezésére is.

A lakásfelújítás célja

Komfort fokozat kialakítása, bővítése a lakásfelújítás során

Ebbe a körbe tartozik a fűtésrendszerek, ventilátorok, szellőző rendszerek korszerűsítése, vízvezetékek és elektromos vezetékek kapacitásának növelése, pince, alagsor vízszigetelése, szobák, fürdőszobák hangszigetelése.

Karbantartás és javítás a lakásfelújítás során

Tetőszerkezet javítása, cseréje, beton és falazat javítása a pincétől a padlásig, kéményjavítás a leggyakoribb munkálatok ebben a kategóriában.

Lakás bővítése a lakásfelújítás közben

Tetőtér-beépítés vagy akár a házhoz való hozzáépítés is, hogy még több élettérhez jussunk.

Energia megtakarítás, mint lakásfelújítás célja

A lakásfelújítás gyakori célja az energiamegtakarítás, hogy a közüzemek magas költségeit csökkentsék. Idetartozik például: energiatakarékos hőszigetelés, nyílászárók cseréje, korszerűbb izzók, világítótestek beszerelése.

Biztonság és felkészültség, mint lakásfelújítás célja

A lakásfelújítás során egyúttal érdemes elvégezni az otthoni tűz- és betörésjelző rendszerek telepítését, javítását.

Nem utolsó sorban pedig lakásfelújítás értékesítés előtt

A lakásfelújítás mindenképpen emeli az ingatlan értékét. Néha előfordulnak hibák, mivel az eladó igyekszik minél gazdaságosabban megúszni az ingatlan felújítását, olcsó anyagokkal és olcsó munkaerővel dolgoztat, de a hozzáértő szakember könnyedén felfedezi az ilyen hibákat.

A professzionális megoldásoktól a “csináld magad” verzióig

A lakásfelújítás elkezdésének három megközelítési módja van

Ezek pedig a következők: generálkivitelező megbízása, közvetlenül a szakember felfogadása, csináljuk magunk, vagyis önerős lakásfelújítás.

A generálkivitelező felügyeli és összefogja lakásfelújítás során elvégzendő munkákat, tulajdonképpen úgy, mint egy projektmenedzser. Ő az összekötő kapocs az ingatlan tulajdonosa és az egyes szakemberek között, akik a kivitelező keze alatt dolgoznak.

Azoknak az embereknek a zöme, akik belevágnak a lakásfelújítás sokszor hosszadalmas procedúrájába, inkább szakembereket hív minden egyes munkafázishoz, vagy saját maga próbálkozik meg vele. Egyre több könyv és különböző kiadvány létezik a piacon, melyben hasznos tanácsokat, ötleteket kaphatunk a lakásfelújítás során felmerülő munkafázisok elvégzésére, esetleges kérdésekre, problémákra.

Lakásfelújítás házilag

Sokan vélik úgy, hogy pénzt és időt takarítanak meg azzal, ha ahelyett, hogy szakembert fizetnének meg, inkább maguk vágnak bele a lakásfelújítás egy-egy feladatába. Ez a megoldás működőképes is lehet, másrészről azonban többe is kerülhet, mint amennyit megspóroltunk a hozzáértő ember munkadíján. Íme néhány buktatója annak, ha egymagunk vágunk bele a lakásfelújítás folyamatába.

Mit csinálhatunk és mit nem?

Az első és legfontosabb dolog, hogy legyünk tisztában a jogainkkal. Ugyanis az még önmagában kevés, hogy a mi tulajdonunkban van az ingatlan, amit éppen fel szeretnénk újítani. Ez nem azt jelenti, hogy azt csinálunk, amit csak akarunk. Néhány átalakításhoz hatósági engedélyekre van szükségünk.

Rendelkezünk-e a megfelelő képességekkel, ami egy lakásfelújítás során szükséges?

Ha életünkben először vágunk bele egy ilyen nagy volumenű feladatba, hajlamosak vagyunk tévesen megítélni a lakásfelújítás során felmerülő költségeket, időt és a kivitelezés eszközeit, lehetőségeit. Példának okáért, csak a konyhaszekrényünket szeretnénk kicserélni, mégis könnyen belefuthatunk egy elektromos vezetékbe, amely útban van, arrébb kellene helyezni, hogy az új elem a helyére kerülhessen. Itt máris szükségünk lehet valamennyi elektromosságban szerzett tapasztalatra. Vagy ha a konyha kövezetét szeretnénk kicserélni, és ehhez a tűzhelyet kell arrébb helyeznünk. Nem beszélve arról, ha egy kis plusz helyhez szeretnénk hozzájutni, és ehhez egy falat ki kellene emelni a helyéről, ami könnyen megbolygathatja az ingatlan statikus szerkezetét.

Néha egy egyszerűnek induló lakásfelújítás újabb feladatokat vet fel, újabb problémákat mutat meg, amelyekre nem számítottunk. Különösen, ha még tapasztalatlanok vagyunk, mindenképpen érdemes a lakásfelújítás megkezdése előtt hozzáértő és gyakorlott szakemberrel konzultálni.

Rendelkezésünkre állnak-e lakásfelújítás alatt szükségessé váló megfelelő szerszámok?

A szerszámok nem olcsók. Ha nem csak egy egyszerű képet szeretnénk felhelyezni a falra, akkor több eszközre is szükségünk lehet, a kalapácson és néhány szögön túl. Igaz ugyan, hogy a lakásfelújítás néhány egyszerűbb munkafázisa elvégezhető azokkal a szerszámokkal is, amelyek minden átlagos háztartásban megtalálhatók (körfűrész, dekopírfűrész, mérőszalag, védőszemüveg), mégis szükség lehet komolyabb szerszámkészletre is. Sokszor megesik, hogy egy-egy munkafolyamat a lakásfelújítás folyamatában sokkal pontosabban és gyorsabban végezhető el professzionális eszközökkel.

A jó szakember kiválasztása

Kérjen referenciát!

A legkönnyebb módja a jó szakember megtalálásának, ha körbekérdez ismerősei, rokonai, barátai körében. Bizonyára valamelyikük végeztetett már kisebb-nagyobb felújítási munkákat, így el tudják mondani a véleményüket arról a szakemberről vagy brigádról, akikkel dolgoztattak a lakásfelújítás során. A jól végzett munka a legjobb referencia!

Keressen ezermestert online

Válasszon ki néhány nevet, és hívja fel őket. Mondja el, mire lenne szüksége, kérjen árajánlatot, illetve egyeztessen időpontot a lakásfelújítás elkezdésére. A legjobb egy személyes találkozó, amikor is a szakember láthatja az adott munkaterületet, és valós képet kap arról, hogy mire van szükség.

A vállalkozók hozzáállásából, megjelenéséből, illetve árajánlatuk alapján már könnyűszerrel kiválasztható a számunkra legszimpatikusabb, leginkább hozzáértő szakember a lakásfelújítás elvégzésére. Arra azonban ügyeljünk, hogy nem mindig a legkedvezőbb árajánlat ténylegesen a legolcsóbb. Nézzük át alaposan, hogy melyik vállalkozónak pontosan mi szerepel a tételes árajánlatában. Lehet, hogy az olcsóbb árajánlatot adó vállalkozó ajánlata azért tűnik kevesebbnek, mert számos dologgal nem kalkulált, amire pedig szükség lesz a lakásfelújítás során. Mivel a lakásfelújítás tényleges munkálatai közben ezek a tételek úgyis elő fognak kerülni, mindenképpen ki fogja számlázni nekünk pluszban. Így pedig előfordulhat, hogy végül többet kell fizetnünk, mint amennyit a minden tételt részletesen felsoroló árajánlatban kértek volna.

A tapasztalat fontos

Bizonyosodjunk meg róla, hogy az általunk választott szakember rendelkezik a szükséges tapasztalatokkal, amelyekre a lakásfelújítás során szükségünk lesz. Egy jó vállalkozó már rendelkezik néhány éves a lakásfelújítás területén szerzett szakmai múlttal, és számos referenciamunkát tud fényképekkel bemutatni.

Bizonyára sok időbe és energiába telik megtalálni a számunkra legmegfelelőbb mesterembert, de mindenképpen megéri a fáradságot, hogy olyan emberrel dolgoztathassunk, aki megbízható, segítőkész, precíz és érti a dolgát.

A lakásfelújítás során felmerülő költségeknél ne csak a mennyiséget, de a minőséget is tartsuk szem előtt. Ha a lakásfelújítás számunkra hosszú távú befektetést jelent, vagy ha a lakásfelújítás célja hosszú távú terveinkbe illeszkedik, mindenképpen érdemes jobb minőségű, időtálló anyagokat vásárolni.

Ha a lakásfelújítás célja az ingatlan eladása, vagyis a mi terveink csak rövid távúak, akkor mindenképpen az energiatakarékosságra érdemes fektetni a hangsúlyt, mivel az alacsony rezsi ma az ingatlanvásárlás egyik legfőbb szempontja.