Fürdőszoba felújítás

 

Egy fürdőszoba-felújítás igazából csak a fantáziánkon és a pénztárcánk vastagságán múlik. Korlátlan lehetőségek tárháza egy ilyen jellegű projekt. A legáltalánosabb fürdőszoba-felújítás magában foglalhatja a mosdó, kád, zuhanykabin beépítését, a padlólap vagy csempe teljes cseréjét, a vízcsövek felújítását stb.

Magasabb szintű fürdőszoba-felújítás esetében akár az alapterület bővítése, a falak áthelyezése, ablak behelyezése, bidé telepítése, szagelszívó, spot lámpák vagy hidromasszázs kabin felállítása is szóba jöhet. Az utóbbi esetben akár milliós nagyságrendre is rúghat a fürdőszoba-felújítás költsége. Így mindenképpen érdemes mérlegelnünk, mi az, ami feltétlenül szükséges, és esetlegesen kompromisszumokat kötnünk aszerint, mi az, ami nem.

 

Fürdőszoba-felújítás szakemberrel vagy saját kezűleg

Ezen a két lehetőségen mindenképpen el kell gondolkozni. Mérlegeljük, hogy mit szeretnénk a fürdőszoba-felújítás során véghezvinni.

Ha a fürdőszoba-felújítás alatt egyszerű dolgot értünk – például a mosdó vagy a vécécsésze cseréjét –, akkor azt a munkát többnyire bárki el tudja végezni, ha van egy kis érzéke meg szándéka hozzá. Abban az esetben, ha a lakásfelújítás során például a mennyezetig mozaikcsempével burkolt zuhanykabint szeretnénk kialakítani, a fürdőszoba-felújítás ezen a szinten már mindenképpen profi szakembert igényel.

Egy fürdőszoba-felújítás nemcsak a látható dolgok cseréjéről, felújításáról szól, sokszor a rejtett elemekkel, például az elektromos vezetékekkel, vízcsövekkel is kalkulálnunk kell.

 

Néhány hasznos tanács fürdőszoba-felújítás előtt

  • Mielőtt megvennénk, próbáljuk ki a kádat. A nagyobb nem mindig jobb. A lényeg, hogy legyen elég helyünk benne, meg tudjuk támasztani a lábunkat és a nyakunkat, ennél fogva ne csússzunk bele. Ha nagyon kicsi helyünk van a fürdőszobában, válasszunk inkább mély kádat.
  • Válasszunk tartós járólapot! A kerámia-, márvány-, esetleg kőlapok, mind tökéletes választás a fürdőszoba aljzatának burkolásához, mivel tartósak és vízállóak.
  • Kicsi fürdőszobába ne vegyünk szabványméretű kádat, mivel sok helyet elfoglal. Válasszunk sarokkádat vagy zuhanykabint.
  • Ne használjunk zuhanyfüggönyt, mert terjedelméből adódóan sokkal kisebbnek és zsúfoltabbnak tűnik a helyiség.