Tippek és trükkök

 

Ezek a lakásfelújítás tippek mindenki számára hasznosak lehetnek, főleg azoknak, akik erre a nem kis feladatra vállalkoznak.

1. Lakásfelújítás tippek: a felújítás folyamata során tartsunk magunknál egy mappát, melyben a különböző folyamatoknak a számláit külön-külön tárolhatjuk. Így később is visszakereshetjük, hogy mikor mire és mennyit költöttünk.

2. Lakásfelújítás tippek: a szobafestő szakembert kérjük meg, hogy hagyjon valamennyi festéket majd a vödörben a későbbiekre nézve, hogy az esetleges kisebb sérüléseket, hibákat magunk is kijavíthassuk.

3. Lakásfelújítás tippek: a lakásfelújítás tippek közé tartoznak a konnektorok és elektromos kiállások elhelyezésének alapos megfontolása még a munkafolyamat megkezdése előtt. A későbbiekben ugyanis már hiába nézegetjük a lakásfelújítás tippek tanácsait, hiszen ebben az esetben már szinte csak károkozással lehet áthelyezni a meglévő konnektorokat. Gondolja végig, hová szeretné a telefont, a tévét, a hűtőt, a mosógépet stb. helyezni. Így a későbbiekre nézve nemcsak pénzt spórol meg magának, de sokkal esztétikusabb is, ha nem látszódnak a különböző elektromos vezetékek.

4. Lakásfelújítás tippek: a vízvezeték-szerelő munkájának megkezdése előtt mindenképpen érdemes utánanézni, hogy merre futnak a közművek csövei, nehogy a nagy bontásban megsértsük őket. Ez a mulasztás ugyanis nem kis javítási költséget vonhat maga után.

5. A klasszikus lakásfelújítás tippek közül az egyik a költségek maximalizálása, ami kimondottan a konyhára és a fürdőszobára lehet érvényes. Ugyanis ez a két hely az, ahol komolyan túl lehet lépni a kereteket. Mindenképpen, a lakásfelújítás tippek segítségével megfontolás tárgyává kell tenni, hogy valóban mire van szükség akár a fürdőszoba, akár a konyha esetében, hiszen egy egyszerű burkolatcsere is többmilliós kiadásba torkollhat, ha nem tudunk ellenállni a kísértésnek. Bár sokan vélik úgy, hogy ha ezt a két helyiséget extrán felújítják, az mindenképpen növeli az ingatlan értékét. Ez nem feltétlenül van így. Ugyanis a beinvesztált összeg egyáltalán nem biztos, hogy megtérül, azonban az igaz, hogy a lakás valamivel könnyebben eladható, ha szépen fel van újítva a lakásfelújítás tippek segítségével.

6. Lakásfelújítás tippek: ha felújítás közben magunk is az ingatlanban lakunk, érdemes a munkálatokat a lakás legtávolabbi részében kezdeni, és úgy haladni kifelé.